Важка ракета Falcon 9 вивела телекомунікаційний супутник EchoStar 23, який належить американському операторові, на орбіту.

Про це компанія SpaceX повідомила в Twitter. Ракета стартувала з космодрому на мисі Канаверал, розташованому в штаті Флорида. Пуск довелося трохи відкласти через погодні умови.

"У зв'язку з сильними повітряними потоками у верхніх шарах атмосфери час запуску було скориговано і встановлено на 02:00", - уточнили в компанії причини затримки старту.

На задану орбіту супутник повинен був вийти через 34 хвилини з моменту запуску ракети. Спочатку апарат планували вивести в космос 14 березня. Але дату пуску відклали через сильні пориви вітру, які ускладнили би процес.

Супутник EchoStar 23 створила американська компанія SSL. Він має забезпечувати телевізійним сигналом країни Південної Америки. Свої функції супутник виконуватиме 15 років. Спершу апарат проектувався для мобільного телемовлення під час літньої Олімпіади 2008 року, яка проходила в Пекіні. Але плани не вдалося реалізувати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У 2014 році супутник модифікували. Його перебудували під трансляцію телевізійного сигналу.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, NASA вдалося зафіксувати на поверхні Сонця незвичайне явище. Вчені побачили формування петель на поверхні зірки.