NASA опублікувало комбінований знімок "скель Міссула", які розташовані на Марсі.

Як повідомляє офіційний сайт агенства, знімок зробив ровер Curiosity недалеко від Марійського перевалу на Марсі.

Фотографію зробили за допомогою інструменту MAHLI 1 липня 2015 на 1031-й сол знаходження марсохода Curiosity на Червоній планеті.

На знімку скель помітні дві структури. У нижній частині можна побачити аргіліти, які світлого кольору, а у верхній - грубий піщаник темного кольору.

Ці породи на фотографії дозволяють вченим оцінити час виникнення гір і динаміку пов'язаних з цим геологічних процесів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Марсход Curiosity відправився до Червоної планети 26 листопада 2011. Посадка на Марс відбулася 6 серпня 2012 року в районі кратера Гейла. Це третій ровер, запущений NASA в рамках програми "Mars Science Laboratory".

Читайте також: Червоні плями Плутона можуть бути океаном - учені (фото, відео)

Нагадаємо, що з понад 40 зондів, що полетіли до Марса, успішно завершили свої місії менше половини. Зараз на поверхні Червоної планети функціонують два ровера - Curiosity і Opportunity.