Сімейна пара заради експерименту зламала самонавідну рушницю TrackingPoint. Вони змогли збити приціл і змусити снайпера потрапити в сусідню мішень, а також повністю заблокувати hi-tech-зброю.

Про це повідомляє CNN.

Подружжя Руна Сандвик і Майкл Аугер, що займаються питаннями кібербезпеки, зламали снайперську гвинтівку TrackingPoint з комп'ютерним прицілом. Зброя з'явилася в минулому році.

Рушниця, за задумом розробників, легко дозволяє новачкам вражати ціль за півмилі. Однак експерти виявили її вразливість. По-перше, кожна рушниця має вбудований пароль за замовчуванням. По-друге, вона діє згідно з віддаленими інструкціями і до неї можливий адміністраторський доступ.

Скориставшись недоробками, хакери змогли пробратися в систему наведення зброї і змінити ціль на власний розсуд. Таким чином снайпер замість своєї мішені потрапив у сусідню. Також дослідникам вдалося заблокувати рушницю, після чого з неї не вдалося зробити постріл.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Харківські вчені розробили унікальну броню для важкої техніки

Подружжя вже зв'язалися з розробниками "розумної" зброї - техаською компанією TrackingPoint Inc. Зброярі зацікавлені у виправленні недоліків.

Нагадаємо, рушниця з системою ShotView має телевізійну камеру з оптичним об'єктивом змінної кратності, обчислювальний блок, блок інтерфейсів і кольоровий рідкокристалічний дисплей. На нього виводиться зображення з камери. Також Tracking Point обладнана всілякими датчиками навколишнього середовища, положення зброї, лазерним далекоміром і Wi-Fi-приймачем.