В японському місті Токіо провели перші випробування водневих автобусів. Вони триватимуть п'ять днів на середньо завантажених міських маршрутах.

Про це повідомляє офіційний сайт Toyota.

За основу взяли дводверні компактні автобуси з низькою підлогою. На них встановили водневу силову установку, яку запозичили у автомобіля Toyota Mirai.

Автобуси з водневими двигунами створив Hino, підрозділ у складі японської компанії.

Це новий, екологічно чистий міський транспортний засіб. В ньому замість палива використовується виключно водень. Автобус обладнаний вісьмома баками з киснем під високим тиском. У двох з них відбувається хімічна реакція з киснем. Після цього виробляється електрична енергія, що й живить двигун.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Німецькі студенти створили найшвидший у світі електромобіль (відео)

Варто зазначити, якщо випробування еко-автобусів завершаться вдало, то новинка скоро увійде в автобусний парк Токіо.

У водневих автобусів Toyota є ще один важливий для Японії плюс. У випадку природних катаклізмів він може стати мобільною електростанцією і зможе підживити медичні центри та притулки.

Однак автобус має і недоліки. Основні з них це висока вартість і відсутність розвинутої інфраструктури для зарядки.