Радіоаматор Адріан Лейн з англійського Коулфорда, графство Глостершир, налаштувався на частоту Міжнародної космічної станції і поговорив з американським астронавтом.

Про це повідомляє BBC в четвер, 6 серпня.

"Не кожен день вдається поговорити з людиною в космосі. Це був прилив адреналіну. Мені знесло голову", - розповів про свої враження британець.

52-річний Лейн зв'язався з МКС через радіоприймач, який зібрав у своєму гаражі. Чоловік потрапив до чотирихвилинного вікна, коли станція пролітала над Коулфордом. Він поговорив з астронавтом, не використовуючи інтернет або супутниковий зв'язок.

Читайте також: МКС зняли на тлі повного Місяця (фото)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Видання зазначило, що дружина радіоаматора негативно ставиться до його захоплення, оскільки той "цілими днями стирчить в гаражі".

З ким із астронавтів поговорив Адріан Лейн, не уточнюється: на МКС зараз знаходяться американські бортінженери Скотт Келлі і Челл Ліндгрен. Крім них на навколоземній орбіті працюють російські космонавти Геннадій Падалка, Михайло Корнієнко та Олег Кононенко, а також Кімія Юї з Японії.