Компанія Touchjet розпочала краудфандінгову кампанію зі збору коштів на виробництво пристрою, що перетворює телевізор в планшет.

Про це пише портал N+1.

Гаджет під назвою Touchjet WAVE кріпиться на верхню частину телевізора і підключається до нього по HDMI для виведення контенту на екран. Вбудовані в пристрій інфрачервоні сенсори фіксують торкання до екрану пальців або стилуса, а керуюча плата інтерпретує жести для встановленої на Touchjet WAVE операційної системи Android.

Дистанційно керувати таким Android-телевізором можна за допомогою програми-компаньйона для Android і iOS. Оскільки гаджет управляється операційною системою Andoid 4.4, на нього так само, як і на звичайний смартфон або планшет, можна встановлювати програми з Google Play.

Пристрій підтримує телевізори діагоналлю від 20 до 80 дюймів і виводить на них зображення роздільною здатністю 720, 1080 або 4K. Підключається до мережі через вбудований Wi-Fi модуль. В якості апаратного забезпечення в Touchjet WAVE встановлені процесор Quad-Core ARM Cortex-A9 частотою два гігагерца, гігабайт оперативної пам'яті і 8 гігабайт вбудованої пам'яті.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Українка створила портативну колонку, яка здобула міжнародну премію

Для придбання пристрою необхідно пожертвувати проекту від 99 доларів США. Відправка першим покупцям запланована на 2016 рік.

Нагадаємо, раніше компанія InterDigital опублікувала дані свого звіту, згідно якому за прогнозами експертів через кілька років уже більше 2/3 азіатських операторів буде використовувати зв'язок п'ятого покоління.

Аналітики вважають, що північноамериканський ринок буде охоплювати 5G всього наполовину, а Європу і того менше.