Експерти міжнародної компанії NPD Group прийшли до висновку, що популярним зараз ігровим консолям PS3 та Xbox 360 скоро не знайдеться місця на ігровому ринку.

За даними компанії, лише у липні цього року продажі цих приставок впали на 56%. Річ у тім, що ці дві консолі є минулим поколінням на ринку, а на їхнє місце вже прийшли PS4 та Xbox One. Багато споживачів не бачать сенсу купувати старі консолі, нехай і за менші гроші.

Слід додати, що загалом, продажі гральних консолей зросли на 2% у світі. Також не відстають і супутні товари - їхні продажі збільшились на 6%.

Багато розробників комп'ютерних ігор створюють ігри у першу чергу для приставок. Наприклад, знаменита GTA V вийшла на ПК більш ніж через рік після виходу на консолі.

Також експерти затвердили, що зараз гаджети минулих поколінь не користуються попитом в принципі. Деякі розробники ігор вже випускають ігри лише на PS4 та Xbox One. В Star Wars Battlefront від Electronic Arts можна пограти лише на останніх моделях.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Apple оновила утиліту для встановлення Windows 10

Playstation від Sony та Xbox від Microsoft вже кілька останніх років є лідерами на ринку відеоігор. Також Nintendo Wii намагається скласти конкуренцію двом ігровим гігантам.