Регулятор із Великої Британії Information Commissioner's office зобов'язав Google видалити посилання на статті, де йдеться про матеріали, раніше виключені з пошуку в рамках реалізації прийнятого в ЄС рішення про "право на забуття".

Про це пише The Guardian.

"Термін, до якого пошуковик має видалити посилання - 20 вересня. До цієї ж дати противники "права на забуття" можуть повторно опублікувати статті", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Британський студент визначив вартість однієї людської думки

Нагадаємо, Google за індивідуальним запитом прибирав з пошукової видачі посилання на матеріали, що містять інформацію про злочин десятирічної давності.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Видалення викликало невдоволення противників "права на забуття". Вони опублікували кілька повідомлень на цю тему. Через деякий час нові тексти проіндексували та з'явилися в пошуковій видачі Google.

Вміст, за винятком вступній частині про подію видалення оригіналів, майже повністю збігається з виключеними з пошуку матеріалами.

Вищий суд Європейського союзу зобов'язав Google та інші пошукові системи виключати з пошуку посилання на застарілі і неактуальні дані 13 червня 2014 року.

За перший рік після введення нової норми європейці відправили більше мільйона запитів на видалення.