Багато десятиліть дизайн літальних апаратів грунтувався на двох основних тезах. Зокрема, якщо апарату має швидко літати, то йому потрібен був літакоподібний фюзеляж для хорошої аеродинаміки і створення підйомної сили. Якщо ж апарату має злітати і сідати вертикально - йому потрібні роторні двигуни і значно більш "повільний" фюзеляж.

Про це повідомляє Popular Science.

Поодинокими винятками стали літаки з вертикальним зльотом і посадкою, такі як V-22 або F-35B. Їх ціна становить мільярди доларів. Новий дрон від компанії Sony Aerosense пропонує аналогічні функції, але за значно нижчою ціною.

Новому безпілотнику для зльоту не потрібна злітна смуга. Він може просто піднятися вертикально і після полетіти вперед, як літак.

Два обертових в протилежних напрямках пропелера знаходяться посередині фюзеляжу дрона. При зльоті вони розташовані паралельно землі. Потім вони розгортаються перпендикулярно землі, і дрон продовжує політ як літак.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Листонош замінять роботами (відео)

Передбачається, що швидкість дрона складатиме до 160 кілометрів на годину протягом більше двох годин. Він зможе нести корисне навантаження вагою до 10 кілограм.

Sony планує продавати безпілотник бізнес-клієнтам. Приміром, він зможе злітати з кузова вантажівки і вивчати стан трубопроводів в радіусі декількох кілометрів навколо.