Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) уклало комерційний контракт з компанією Boeing на польоти в космос, відходячи від практики високовартісної відправки астронавтів до МКС на російських носіях. Про це пише "Укрінформ".

У NASA повідомили, що американське агентство офіційно замовило один рейс для доставки членів екіпажу МКС на пілотованій капсулі CST-100 компанії Boeing та веде переговори з компанією Space Exploration Technologies Corporation, відомою як SpaceX, щодо контрактів на аналогічні польоти.

Наразі NASA залежить від російських ракет і космічних апаратів. Щоб доставити американських астронавтів на орбіту відомство виплачує близько $75 млн. за одне місце.

Читайте також: NASA створило новий матеріал для динамічного захисту (відео)

Якщо співпраця з комерційними компаніями виявиться успішною, то побудовані в США апарати, за попередніми оцінками, виконуватимуть цю роботу з витратами, нижчими приблизно на $20 млн.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Всі складні процедури демонстраційних випробувань та сертифікації для нових космічних кораблів планується завершити до кінця 2017 року.