Компанія Boeing відкрила у Флориді завод з виробництва космічних апаратів, які, за планами, будуть доставляти людей і вантажі на Міжнародну космічну станцію.

Про це повідомляє Reuters.

На новому підприємстві Boeing буде виробляти пілотовані транспортні космічні кораблі CST-100 Starliner. Перший пробний запуск апарату намічений на 2017 рік.

Раніше повідомлялося, що місткість корабля складає сім чоловік. Використовувати апарат можна повторно до 10 разів. Доставляти CST-100 на орбіту буде ракета Atlas-5 спільного виробництва Lockheed Martin і Boeing.

Запуски здійснюватимуться з мису Канаверал.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Boeing створив економний літак зі складаними крилами (відео)

NASA виділить 4,2 мільярда доларів на випробувальний політ CST-100 і шість його наступних місій. Схожий контракт агентство уклало раніше зі SpaceX Елона Маска, але в тому випадку сума менше – 2,6 мільярдів доларів.

"Це нова точка відліку в історії освоєння космосу", - заявив на відкритті заводу виконавчий директор Boeing Денніс Мюлленбург.

Він пояснив, що успіх підприємства буде цілком залежати від недержавних замовників. У компанії вже є замовлення від приватної фірми Bigelow Aerospace, яка планує розмістити ряд космічних апаратів для наукових досліджень і комерційних програм.