Бронежилет на основі коконів шовкопряда і натурального каучуку винайшли і випробували в Таїланді. Про це в суботу 12 вересня, повідомляє місцева газета Kom chad luek.

Жилет, який ефективно зупиняє пістолетні і гвинтівкові кулі від 22 калібру до калібру 9 мм створили дві людини: Орапхін Тхонгнонгной, голова кооперативного підприємства з виробництва шовку при Центрі розвитку сувенірних ремесел району Пхувіенг провінції Кхонкен на північному сході Таїланду, і доцент інженерного факультету Кхонкенского університету Пханомкон Кхо-Ахонг.

Бронежилет має товщину два сантиметри і важить трохи більше чотирьох кілограмів, йдеться в повідомленні.

"Жилет не тільки не дозволяє пулі проникнути в тіло людини, а й послаблює кінетичний удар. Куля не відбивається, що не рикошетить, а "в'язне " в тканинах жилета", - заявив газеті Кхо-Ахонг, один з авторів винаходу.

Дія "шовкового" бронежилета основана на 35% -ій еластичності і високій міцності шовку і матеріалу шовкового кокона, а також на міцному "зв'язуванні" шовкових коконів натуральним каучуком. Жилет виготовляється шляхом висушування і пресування в спеціальній прес-формі суміші з каучукових коконів та рідкого натурального каучуку, йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: У Африці виявили новий вид людини

Автори винаходу, вже запатентованого в Таїланді, незабаром збираються від імені Кхонкенского університету представити свій бронежилет, що вже пройшов перший етап випробувань, міністерству оборони і національної поліції на спеціально організованій презентації, повідомляє видання.