Вчені з Балтійського федерального університету імені Іммануїла Канта (БФУ) в Калінінграді розробили незвичайного робота-розвідника у вигляді таргана.

Про це повідомляє Корреспондент.

Прототипом для незвичайного робота став вид тарганів Blaberus giganteus з Південної Америки. Робот-тарган може розганятися до 30 сантиметрів в секунду і нести вантаж масою в 10 грам. За словами розробників, це може бути мініатюрна камера або підслуховуючий пристрій.

Як повідомили в установі, замовником подібного робота-таргана стала російська організація. Компанія вказала в технічному завданні до розробників, що "робот повинен бути максимально тарганоморфним: зовні схожим на один з видів таргана, а поведінка робота має бути максимально наближене до природної поведінки комахи".

На розробку у фахівців з БФУ всього пішло сім місяців. Кінцевий термін презентації проекту - грудень цього року.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: У Дніпрі з'явилася перша в Україні платформа для космічних стартапів

До цього часу інженери планують додати в таргана навігаційні системи, а також продовжити його час автономної роботи. Поки що робот може функціонувати всього 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше в Росії розробили військового робота "Нерехта".