Компанія Novartis запланувала на наступний рік перші випробування контактних смарт-лінз на людях. Їх розробили в компанії Google для літніх людей з пресбіопієй.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Розумні" лінзи допоможуть літнім людям, які вже не можуть читати без окулярів і не розрізняють предмети на близькій відстані. Вихід продукції на ринок запланований протягом п'яти років після проведених випробувань.

Ще однією спільною розробкою Google і Novartis стануть контактні лінзи для діабетиків. Пристрій зможе вимірювати рівень цукру в крові власника, а також сигналізувати про можливу небезпеку для його здоров'я.

Читайте також: Вчені створили відеокамеру, яка знімає зі швидкістю світла (відео)

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Нагадаємо, Google почав роботу над "розумними" лінзами ще три роки тому. Засновник компанії Сергій Брін зазначив, що результати роботи над проектом стали причиною того, що Google виділив наукові дослідження, що раніше знаходилися у складі X Lab, в окремий напрям бізнесу.

До складу даного підрозділу входять софтверні розробники, онкологи та експерти у сфері оптики.