Шведські вчені виявили взаємозв'язок між ростом людини і ризиком раку - на кожні десять сантиметрів зросту дорослої людини, ризик, що у нього виявиться онкологія, виростає на 11% у чоловіків і на 18% у жінок.

Про це пише УНІАН.

"Ризик розвитку меланоми у високих людей обох статей вище на 30%. Дослідження, в ході якого медики спостерігали п'ять мільйонів осіб протягом більше 50 років, показало, що статистично таке співвідношення існує", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Американці винайшли електричні ланцюги, які самознищуються

Ризик розвитку раку грудей у ​​високих жінок вище на 20%, а ризик розвитку меланоми у високих людей обох статей вище на 30%.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами наукового керівника дослідження доктора Емелі Беньі, прямого взаємозв'язку між зростом і раком немає, проте високий зріст може служити маркером інших генетичних особливостей людини, які можуть бути пов'язані із захворюванням.

Експерти повідомляють, що припустимий взаємозв'язок між кількістю клітин в тілі людини і ризиком, що одна з них мутує в ракову.

"Рак - це мутація однієї нормальної клітини. У високих людей більше клітин", - говорить професор Дороті Беннетт із Лондонського університету.

Основні рекомендації для того щоб уберегтися від раку, тим не менш, залишаються тіж самі - не палити, скоротити споживання алкоголю і правильно харчуватися.