На озброєння Збройних сил України надійшли нові мобільні протитанкові комплекси українського виробництва.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Швидка, проста напівавтоматична система управління і навігації пострілу, мобільність дозволяє вирішувати бойове завдання знищення техніки і живої сили противника: в умовах швидкої зміни обстановки, пересіченої місцевості, використовуючи ефект несподіванки удару на ураження", - пише Аваков.

Він додав, що це - "ще не Javelin, але для ряду завдань ця зброя нічим не потупається американським ракетам".

Читайте також: Військові почали отримувати зимову форму нового зразка (фото)

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Тест з мобільного пересуванню по пересіченій місцевості провели на полігоні разом Турчиновим. Конструктори, з'єднавши бойовий та мобільний компонент - провели відмінну роботу", - написав міністр.

Високомобільний портативний комплекс "Стугна-П" зроблений на базі CF MOTO TRACKER. Максимальна дальність стрільби - 5 км. Тандемно-кумулятивний боєприпас 24,5 кг. Калібр 100мм. Бронебійність не менше 550мм. Розвиває швидкість до 105 км/год.