Ентузіасти космонавтики в Росії зібрали за чотири дні більше одного мільйона рублів на проект космічного апарату, який відправиться на Місяць, щоб перевірити, чи висаджувалися американські астронавти на супутнику Землі.

З 1 жовтня, коли на сайті Boomstarter.ru оголосили про збір коштів, користувачі мережі, перерахували 1 млн. 55 тисяч рублів, що більше необхідних для проекту 800 тисяч рублів. В описі сказано, що одна людина перерахувала проекту більше 500 тисяч рублів. Всього ж гроші перевели понад 600 осіб.

Автори проекту збираються створити космічний апарат, який відправиться до Місяця і сфотографує місця посадок американських пілотованих кораблів "Аполлон" і радянських автоматичних станцій "Луна" і "Місяцехід".

Це дозволить з'ясувати, висаджувалися люди на Місяці чи ні, впевнені автори проекту. За їхніми словами, майже всі докази польотів на Місяць надало американське космічне агентство NASA, чию інформацію не можна перевірити ще раз.

Супутник з високоточною фотокамерою, за задумом ентузіастів, вийде на місячну орбіту і пролетить на відносно невеликій висоті над поверхнею. "Це дозволить поставити крапку в довгій суперечці "летальщіків" з "нелетальщікамі", - впевнені організатори.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Читайте також: NASA опублікувало якісні знімки польоту американців на Місяць (фото)

Зібрані гроші підуть на те, щоб з'ясувати, яким повинен бути космічний апарат, а також скільки коштів знадобиться на всю програму. Документ з розрахунками збираються підготувати до весни 2016 року. Надалі автори збираються залучити до програми великих спонсорів та інвесторів.

Першою людиною на Місяці став американець Ніл Армстронг, який ступив на місячну поверхню 20 липня 1969 року під час експедиції "Аполлон-11". Разом з ним у той же день на Місяці побував Базз Олдрін. Всього на Місяці висаджувалися 12 чоловік.