Компанія Daimler Trucks зробила ще один великий крок у розробці самокерованих автомобілів. Вона оснастила вантажний автомобіль Mercedes-BenzActros системою Highway Pilot.

Компанія провела показовий заїзд на одному з автобанів Німеччини.

У Daimler вважають, що їх система в майбутньому істотно підвищить рівень безпеки водіїв на дорозі і знизить ризик аварій.

Також вона істотно підвищить ефективність витрати палива і призведе до зниження шкідливих викидів в атмосферу.

Система управління складається з двох радарів - малого радіусу дії і далекого. Перший сканує оточення на відстані до 70 метрів перед вантажівкою, а другий - на 250 метрів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Читайте також: Штучний інтелект не зміг пройти дитячий тест

Також Highway Pilot оснащена активним круїз-контролем, системою Active Brake Assist. Стереокамери на борту вантажівки стежать за дорожніми знаками і розміткою на дорозі.

Незважаючи на наявність терміна "автономний", Daimler порівнює свою систему з автопілотом. Система пропонує водієві повернути ручне управління, якщо стан дороги або погода різко змінюються. У випадку, коли людина за кермом перестає реагувати на повідомлення, то система безпечно зупиняє вантажівку.