Американські військові продовжують розробляти нові способи знищення літаючих дронів. Але далеко не всі їх системи можна легко адаптувати для використання в повсякденному житті.

Про це повідомляє Engadget.com.

Компанія Battelle розробила зброю під назвою DroneDefender. Вона зможе збивати безпілотні літальні апарати "загороджувальним вогнем" з радіохвиль.

"Це допоможе нам в багатьох місцях, від галявини Білого дому до баз і посольств за кордоном; від в'язниць і шкіл до історичних місць", - розповів технічний директор проекту Алекс Морроу.

Він наголосив, що нова розробка зможе легко і надійно нейтралізувати загрозу від дрона.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: В Америці випускають бойові лазери для армії

Зброя важить близько 4,5 кілограм. Вона може збивати безпілотники з відстані до 400 метрів.

Стрілку потрібно всього лише натиснути на курок. Рушниця випустить електромагнітний потік, налаштований на найбільш часто використовувані частоти. Через це дрон перестає слухатися команд оператора.

Система буде особливо ефективна у випадках, якщо дрон несе на борту вибуховий пристрій.