Компанія Google придбала португальський стартап Digisfera, який спеціалізується на розробці програмного забезпечення в області панорамних фото.

Метою покупки є подальший розвиток картографічного сервісу Street View, пише IGate.

Сторони не розголошують фінансові умови угоди.

Стартап Digisfera, заснований в січні 2011 року, позиціонує себе як компанію з фокусом на "фотозйомку, дизайн та розробку сервісів для проектів, пов'язаних з 360-градусними фото".

Компанія стала відомою завдяки панорамним знімкам інавгурації президента США Барака Обами та Олімпійських ігор 2014 року.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Viber розмістила сервери з особистими даними громадян у Росії

Команда Digisfera розробила два набори інструментів: PanoTag, що дозволяє додавати функціонал міток в додатки, і Marzipano, який обробляє панорамні знімки і експортує їх в якості 360-градусних зображень, доступних для перегляду в браузері.

Згідно з умовами угоди з Google, 31 жовтня 2015 року сервіс PanoTag закриють. Крім того, в найближчі тижні Google збирається відкрити вихідний код Marzipano для всіх бажаючих.