Міжнародна група астрофізиків виявила в кометі С/2013 Q2, відомої як комета Лавджоя, молекули спирту.

Про це повідомляє ZN.

Дослідники стверджують, відкриття було зроблене за допомогою 30-метрового телескопа Інституту радіоастрономії в міліметровому діапазоні, який розташований в іспанських горах Сьєрра-Невада на півдні Піренейського півострова.

"Ми виявили в кометі С / 2013 Q2, відомої як комета Лавджоя, молекули 21 органічної сполуки, у тому числі - етилового спирту / етанолу, C2H5OH / і самого простого моносахарида - глікольальдегіда (CH2OHCHO), які раніше ніколи в кометах не зустрічались", - повідомляють вчені.

Читайте також: Політ на Марс: ракета вперше за 40 років пройшла випробування

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Астрофізики також додали, що вели спостереження за кометою Лавджоя в січні 2015 року. У той час вона перебувала на відстані близько 90 млн. км від Землі і "була найбільш яскравою і продуктивною".