Новітній есмінець Військово-морських США Zumwalt менш ніж через місяць зійде з верфі. Фахівці називають його "лінкором XXI століття".

Про це повідомляє Newsader.

Корабель, за технологічними параметрами, перевершує всі існуючі аналоги в світі. Він стане відмінною підмогою в стримуванні російської агресії в Середземномор'ї і в інших точках.

Zumwalt почали будувати в 2008 році, а розробка проекту та дизайну стартувала значно раніше.

Корабель, довжиною 182,9 метра, має водотоннажність в 13,2 тисячі тонн. Це найбільший бойовий корабель у світі, який не несе на борту авіації.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Його корпус обнесений радіо поглинаючими матеріалами, що забезпечують максимальну непомітність есмінця.

Есмінець несе на борту озброєння з 20 універсальних пускових установок Mk-57 сумарною місткістю в 80 ракет різного класу, протичовнові ракети або зенітні ракети середньої дальності. Вертикальне розташування пускових установок вздовж бортів покращує захист ракет під час бою.

Читайте також: Lockheed Martin приступив до серійного виробництва бойових лазерів (відео)

Есмінець підготовлений для монтування бойових лазерів і рельсотрона - імпульсного електродного прискорювача мас. Цей новий вид озброєння запускає снаряди зі швидкістю 8500 км / год з відстанню запуску до 200 км.

Корабель максимально автоматизований і для нього потрібен екіпаж всього лише з 140 чоловік. На його борту можуть базуватися один вертоліт і три безпілотника.

За оцінками, ціна Zumwalt перевалила за 3 млрд. доларів.

В даний час два інших корабля відповідної серії - USS Michael Monsoor і Lyndon B. Johnson перебувають на стадії будівництва.