Компанія McLaren представила громадськості проект боліду MP4-X, який стане майбутнім Формули-1. Британці планують створити авто, яким можна буде керувати лише думками.

"У майбутньому гонщики матимуть більше можливостей, адже вони зможуть керувати болідом лише думками. У новому MP4-X стоятиме прилад, який зчитує думки пілота", - розповів директор з маркетингу McLaren Джон Аллерт.

За його словами, цю технологію можна впровадити вже зараз, але вона потребує певних доопрацювань.

Також новий болід не матиме місця для двигуна внутрішнього згорання. Революційні авто будуть виключно з електричними двигунами із системою бездротової підзарядки. Отже на майбутніх Гран-прі гонщики не зупинятимуться для підзарядки.

Розробники нового боліду McLaren подумали і про рекламу майбутнього. Відтепер усі логотипи та назви спонсорів транслюватимуться на обтічному дисплеї боліду.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Читайте також: Автомобілі в Америці купують в п'ятиповерхових автоматах з продажу (відео)

Зазначимо, що команда Формули-1 McLaren повністю провалила цьогорічний сезон. У Кубку конструкторів британці посіли передостаннє місце, а гонщики Фернандо Алонсо та Дженсон Баттон закінчили чемпіонат на 16 та 17 місцях.