Медики готуються до проведення першого випробування генної інженерії на людях.

Вони планують використати цю технологію для лікування гемофілії В - захворювання, яке призводить до спонтанних внутрішніх кровотеч, пише ZN.UA.

Про початок випробувань стало відомо на Міжнародному саміті з питань генної інженерії, який проходив у Вашингтоні.

Вчені збираються лікувати гемофілію одним з старих методів редагування генів - нуклеазом цинкового пальця, в рамках якого в геном людини будуть вставляти виправлену версію гена.

Читайте також: Чоловіки зможуть народжувати через 5-10 років - вчені

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Відзначимо, що гемофілія В виникає через те, що організм людини перестає в потрібній кількості виробляти фактор згортання ІХ. Людям, що страждають від цієї хвороби, потрібно уникати дій, які можуть призвести до порізів і травм, у тому числі контактних видів спорту.

Розроблена система дозволяє вставляти ген фактора ІХ поряд з промотором гена, який кодує альбуїн - білок, що є основним компонентом крові.