Марк Діллон створив проекту для людей зі слабким зором. Вони зможуть вперше пережити враження від картини і сформувати свою думку про неї.

Головною ідеєю проекту стало створення рівного доступу всіх людей до творів мистецтва. Для цього експерти розробили тривимірне зображення картин. Після вони роздадуть технічні дані, необхідні для друку на 3D-принтері. Вся інформація буде загальнодоступною і абсолютно безкоштовною.

Першою їх розробкою став шедевр великого Леонардо да Вінчі "Мона Ліза". Тепер незрячі люди зможуть за допомогою пальців уявити як виглядає ця знаменита картина.

Автори проекту планують зібрати гроші для створення банку картин у форматі 3D. Для цього їм потрібно залучити інвесторів.

Вони використовують краудфандінгову платформу. І з її допомогою вже вдалося зібрати близько 30 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайе також: Поляки створять фантастичний віртуальний тур по Чорнобилю (відео)

Діллон розповів, що в найближчому майбутньому незрячі люди зможуть насолодиться повноцінною колекцією тривимірних творів мистецтва.

Ця задумка також сподобалася добре і тим, хто має гарний зір, тому що вони зможуть поглянути на знамениті шедеври по новому.

Нагадаємо, Леонардо да Вінчі написав "Мону Лізу" в 1503-1506 роках. За однією з версій художнику позувала дружина флорентійського купця Франческо дель Джокондо. Саме тому картину іноді називають "Джоконда".