Компанія XCOR планує провести випробування нового космічного корабля Lynx. Він у перспективі буде використовуватися для перевезення космічних туристів.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Льотні випробування Lynx планують почати весною 2016 року. Тестування корабля проведуть на спеціально підготовленій злітно-посадковій смузі в пустелі Мохаве. Під час випробування апарату, його виведуть на висоту до 70 тисяч метрів. Після завершення випробувань Lynx Mk.1 використовуватимуть для підготовки пілотів.

Пізніше, американська компанія XCOR випробує другу версію космічного корабля. Його планують побудувати у співпраці з компанією Space Florida в Космічному центрі Кеннеді. Цей апарат вже зможе підніматися на висоту майже 100 тисяч метрів.

У якості палива для кораблів використовуватимуть гас.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: НАСА відправила на МКС ракету з вантажем (відео)

Розробники кораблів обіцяють, що вони злітатимуть й приземлятимуться на головних аеродромах Землі – у США, Бразилії, Китаї.

Зазначимо, що попри усі розмови навколо космічного туризму, ця галузь наразі не запрацювала. Повноцінні туристичні польоти у космос планувались ще у 2011-12 роках, але вони так і не відбулись через неготовність самих кораблів. Орієнтовна ціна одного польоту для космічного туриста – 200 тисяч євро.