У Саудівській Аравії планують побудувати хмарочос заввишки 1 кілометр. Це буде абсолютний рекорд з висоти будівлі.

На сьогодні у Саудівській Аравії дві компанії вже підписали договір про фінансування зведення подібного супервисокого хмарочоса, повідомляє CNN.

Проект оцінюється в 8,4 млрд саудівських ріалів (2,2 млрд доларів).

Будівлю назвуть Джидда-сіті. Вона матиме вежу, яка реально досягатиме хмар. Хмарочос вже побудували до 26-го поверху. Завершити його планують у 2020 році. Архітектор проекту - американець Едріан Сміт. Хмарочос складатиметься з 200 етажів.

Таким чином, Бурдж Халіфа в Дубаї (ОАЕ) може втратити звання найвищого хмарочоса за версією Книги рекордів Гіннеса. Для порівняння, його висота досягає "лише" 827 метрів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: П'ять незвичайних винаходів цього року

До п'ятірки найвищих будівель входять також Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку (541 м), Вілліс Тауер у Чикаго (527 м), Тайбей 101 на Тайвані (508 м) та Шанхайський всесвітній торговий центр (494 м). Бурдж Халіфа очолює список найвищих хмарочосів з 2010 року.