7 грудня 2015 ескадрений міноносець "Замволт" розпочав перший перехід по річці Кеннебек (штат Мен) у бік Атлантичного океану, передає Daily Mail.

Після виконання ходових випробувань та перевірки його систем в різних погодних умовах, корабель передадуть флоту США. "Замволт" планували передати морякам ще цього року, але через технічні труднощі терміни були перенесені до листопада 2016 року.

Ескадрений міноносець "Замволт" - унікальний корабель-невидимка, призначений для атаки узбережжя противника, боротьби з іншими кораблями та протидії авіації. Основною зброєю є 80 крилатих ракет "Томагавк" або ракети більш нового типу. У майбутньому на кораблі планують встановити рейкотрон - перспективну зброю майбутнього.

Читайте також: Бронемашини "Варта" зі шведської сталі презентували нашим бійцям (фото)

Нагадаємо, що минулого місяця військово-морські сили США випробували нову протикорабельну крилату ракету великої дальності LRASM (Long Range Anti-Ship Missile). Цей тип ракет військові США отримають у 2018 році.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Також у США випробували модернізовану атомну бомбу B61-12. А наприкінці жовтня Сполучені Штати Америки та їхні союзники по блоку НАТО вперше провели випробування морської системи протиракетної оборони в Європі. З ракетного полігону на Гебридських островах була випущена ракета малої дальності Terrier Orion.