Британський автовиробник Jaguar опублікував новий відеоролик. У ньому седан XJR змагається у швидкості з реактивним ранцем.

Про це повідомляє WorldCarFans.

Ранець виготовлений з одночасно міцного і легкого матеріалу - карбону. Пілотував його Ів Россі. Гонку між Jaguar XJR і "реактивним людиною" провели в Об'єднаних арабських еміратах, на одній з доріг в околицях Дубая. Довжина дистанції для змагання склала 2,81 кілометра.

За кермом спорткара перебував колишній пілот Формули-1 Мартін Брандл. Гонщику вдалося розігнатися на автомобілі до швидкості в 280 км / ч. Одночасно з цим, Россі вистрибнув з борту вертольота. Ранець оснащений чотирма реактивними двигунами і двома карбоновими крилами, які допомагають пілоту триматися в повітрі. Їх розмах становить два метри. За допомогою рюкзака Россі вдалося розвинути швидкість в 313 км / ч.

Читайте також: Шкільний автобус розвиває шалену швидкість (відео)

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Брандл, після фінішу заїзду, заявив, що це була найнеймовірніша гонка, в якій він коли-небудь брав участь. Він також підкреслив, що Ів Россі - "надзвичайно смілива людина і дуже небезпечний суперник".

Нагадаємо, Jaguar XJR в рух приводить 5,0-літровий турбований мотор V8. Його потужність становить 550 к.с. Двигун працює в парі з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією. Спорткар здатний розвивати максимальну швидкість в 280 км / ч. А до сотні він розганяється всього за 4,4 секунди.