Науково-дослідна лабораторія воєнно-повітряних сил США збирається представити працездатну лазерну зброю для винищувачів.

Новітнє озброєння має повноцінно запрацювати до 2020 року, пише Daily Mail.

На думку військових, застосування цієї технології радикально змінить тактику ведення повітряних боїв, адже у винищувачів буде практично необмежений боєзапас.

Лазери мають дозволити американцям ефективно знешкоджувати ракети, безпілотні літальні апарати і навіть винищувачі. При чому вартість пострілу буде набагато менша, ніж у стандартного озброєння.

Читайте також: Lockheed Martin приступив до серійного виробництва бойових лазерів (відео)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, лазерну зброю вже використовують військово-морські сили США. Нещодавно на кораблі USS Ponce розгорнули систему, яка може виводити з ладу невеликі судна, безпілотники та легкі літаки супротивника.

Окрім того, Пентагон проводить дослідження, щоб використовувати лазери на вертольотах для захисту від протиповітряних ракет.