Автодизайнери та інженери представилии розробку Kuhmo's Maxplo, яка являє собою "розумні колеса". Ідея поки що на рівні концепту, але настільки корисна та реалістична, що немає сумнівів у досить скорому випуску подібних штук на продаж.

Про це пише bigpicture.ru.

"Винахід має дозволити автолюбителям не змінювати колеса щосезону - літо-зима-літо. Вони будуть підлаштовуватись під погодні умови самостійно", - ідется у повідомленні.

Читайте також: Літаючий автомобіль випробовують в США

Згідно інформації, колеса аналізуватимуть все, що відбуватиметься із погодою, та змінюватись згідно неї.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

По команді водія, розумні шини зможуть звужуватись або розширюватись. Під час їзди по бруду чи снігу це буде особливо актуальним. Також, Kuhmo's Maxplo випускатимуть спеціальні шипи для зчеплення з поверхнею, а проткнути такі колеса буде складно, за обіцянками розробників.

Якщо пошкодження все ж відбудеться, то "розумна" деталь авто автоматично замінить зіпсований сегмент "автопідкачуванням".

Важити Kuhmo's Maxplo будуть 12 кілограмів. Габарити в звичайному режимі складуть 700 × 700 × 250 мм.

У них працюватимуть електродвигуни невеликих розмірів із парою акумів. Матеріал, з якого виготовлятимуть винахід - передові композитні матеріали.