На заході японського острова Хонсю побудували тунель спеціально для черепах, які перебираються через залізницю.

Про це пише meduza.io.

"Компанія The West Japan Railway Company турбується про земноводних, які раніше масово гинули під потягами або застрягали між рейками", - ідеться у повідомленні.

Коли черепахи не могли вибратись, вони повзли вздовж шляхів, часто застрягали у переводі стрілок та створювали перешкоди руху. Тепер вони можуть рухатись по тунелях, прокладених під рейками.

Читайте також: Селфі з тваринами від відомого ірландця (фото)

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Країни здавна намагаються вберегти різноманітних представників фауни від шкідливого впливу людини: ми будуємо траси, шосе та дороги, прокладаючи їх крізь гори та ліси.

Наприклад, у Кенії довелося рятувати слонів. В якийсь момент стало зрозуміло, що необхідно вберегти їх від автомобілей.

Раніше окремі групи слонів були ізольовані через жвавий автомобільний рух. Під трасою пустили великий тунель "слонячого зросту". Тепер тварини ходять під трасою вперед та назад, і без перешкод зустрічаються зі своїми родичами.

Перші переходи для диких тварин будували французи ще у 1950-х роках. Нідерланди, Швейцарія та Німеччина також протягом декількох десятиліть будують спеціальні конструкції, для комфортного перетину трас тваринами.

Люди будують естакади та підземки, таким чином намагаються захистити популяції диких тварин: амфібій, борсуків, безхребетних, копитних, дрібних ссавців.