Японський поїзд компанії Central Japan Railway на магнітній подушці встановив світовий рекорд, розігнавшись до 603 кілометрів на годину у ході тестових випробувань.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Рекорд встановили на експериментальній ділянці шляхів в префектурі Яманасі біля гори Фудзі.

У найближчі тижні японська влада запустить швидкісне сполучення між Токіо і містом Нагоя. Потяг покриватиме відстань у 208 кілометрів всього за 40 хвилин.

Читайте також: Японський поїзд на магнітній подушці встановив рекорд швидкості

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, цей рекорд - результат амбіційного бажання компанії подолати власний попередній рекорд, який встановили 16 квітня цього року. Тоді швидкість потяга склала 590 кілометрів на годину.

Електричний потяг із семи вагонів за 19 секунд подолав випробувальний маршрут на ділянці залізниці з міста Уенохара в населений пункт Фуефукі.

Раніше, 14 квітня поїзд Central Japan Railway встановив рекорд відстані, пройденого за один день. Він подолав 4064 кілометри.