Терористична організація "Ісламська держава" втрачає свої рейтинги у соцмережах. За останні два роки активність пропаганди радикального ісламізму у Twitter скоротилась на 45%.

Як пише The Verge, бойовики ІДІЛ, попри заборону шаріату користуватися інтернетом, активно використовували соціальні мережі для вербування нових членів. Уряд США створив спеціальну програму протидії ісламістам в інтернеті, і вона приносить непогані результати.

Програми спецслужб слідкували за трафіком пропаганди ІДІЛ переважно за ключовими словами, на кшталт "халіфат" або "ІДІЛ". Повідомлення із негативним та шкідливим змістом блокувались, і на сьогодні активність терористів знизилась на 45%.

Конкретна ця програма американців налаштована на боротьбу у Twiiter, тому важко сказати про результати боротьби з тероризмом на інших платформах. Втім, спецслужби, так само, як і керівники соцмереж приділяють цій проблемі достатньо уваги.

Читайте також: ІДІЛ відрубала голови чотирьом відомим футболістам

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, бойовики ІДІЛ вчинили у Сирії чергову страту. У місті Ракка вони відрубали голови місцевим футболістам на очах у дітей.