Більшість галактик об'єднуються в групи або збираються у кластери. Проте астрономи NASA виявили унікальне скупчення зірок, яке має назву NGC 6503.

Про це повідомляє американське агенція NASA.

Ця галактика самотньо існує на краю дивної космічної порожнечі. Вона отримала назву "Місцева Порожнеча".

Скупчення NGC 6503 розташоване на відстані 18 млн. світлових років від Землі у північному сузір'ї Дракона. Його розмір становить 30 тисяч світлових років. Це приблизно третина розміру галактики Чумацький Шлях, де мешкаємо ми.

Місцева Порожнеча - це величезна ділянка простору близько розміром у 150 млн. світлових років у поперечнику. У ній зовсім відсутні зірки або галактики.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Вчені запропонували дистилювати воду на Місяці

До речі, блакитні місця на фото - це "колиска" галактики. Саме в цьому місці народжуються нові зірки.

Нагадаємо, нещодавно науковці із агенції NASA виявили єдину в нашій галактиці зірку-фріка. Вона отримала назву "Норовлива". Ця зірка втрачає свої водневі та гелієві запаси дуже швидко, тому вона супер-гаряча та яскраво світиться. Вона може представляти собою короткий тимчасовий етап в еволюції надзвичайно масивних небесних світил.