Президент Франції Франсуа Олланд відкрив 51-й Міжнародний аерокосмічний салон в Ле-Бурже, який сьогодні стартує в передмісті Парижа.

Про це повідомляє видання Le Figaro.

Протягом тижня найбільші у світі авіаційні корпорації представлятимуть свою продукцію. Салон буде проходити з 15 по 21 червня.

Олланд на відкритті салону заявив, що даний захід має світовий масштаб. Авіаційний сектор у Франції, за його словами, дає близько "200 тис. Робочих місць, приблизно 50 млрд. євро доходу від продажу".

На Ле Бурже-2015 Україна вперше привезе новітній транспортний літак Ан-178. Він створений у співпраці з компаніями-партнерами з 15 країн світу. Перший політ Ан-178 пройшов 7 травня цього року і тривав одну годину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: У Запоріжжі збитратимуть двигуни для австрійських літаків

Літак призначений для перевезення хворих, транспортування техніки, доставки устаткування і двигунів.

Ан-178 може перевозити великогабаритні морські контейнери 1С. Він незамінний як в комерційній експлуатації, так і в умовах надзвичайних ситуацій.

Вперше виставка літаків у Парижі відбулася в 1908 році. Її організатором став Густав Ривс. Традиція проводити виставку раз на два роки остаточно встановилася в 1924 році, а в 1951 році авіасалон перенесли в аеропорт Ле Бурже.