У Китаї генетики створили селекційну породу свиней із збільшеною м'язовою масою. Результати дослідження опубліковані в журналі Nature.

Вчені для своїх дослідів використали таку ж технологію, як і при виробництві бельгійських блакитних корів. Тільки цього разу селекціонери діяли ще більш радикально, безпосередньо прибравши ген міостатіна, що пригнічує формування сальної маси.

Деактивувати один з генів MSTN в хромосомах вдалося за допомогою методу TALEN. Варто відзначити, що методика не завжди демонструвала стабільні результати - до віку 8 ​​місяців змогли дожити тільки 13 тварин з 32. Однак ті, що вижили, вже готові давати м'язисте і майже без сала потомство.

Матеріал по темі: Вчені з'ясували, чому папуги добре імітують меми про Путіна (відео)

Нагадаємо, що 9 червня у Казахстані вчені вивели нову породу овець з підвищеною мясистостью і високої вовнової продуктивністю, пристосовану при цьому до жаркого клімату. Для цього южноказахстанскіх баранів схрестили з австралійськими.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще