Audi вирішила стати самим стильним учасником конкурсу Google Lunar X Prize. Компанія спільно з Part-Time Scientists працює над створенням власного місяцеходу.

Про це повідомляє Еngadget.

Німецький автовиробник заявив, що надасть повнопривідну технологію Quattro і поділиться своїм досвідом у створенні полегшених конструкцій.

Також Audi планує допомогти в рекламі і розкрутці проекту. Місяцехід називатиметься Audi Lunar Quattro Moon Rover.

Премія Google Lunar X Prize вручать команді, яка зможе першою доставити місяцехід на Місяць і проїхати не менше 500 метрів. Також потрібно буде передати на Землю зображення і відео високої роздільної здатності.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Літак на сонячних батареях пройшов точку неповернення

Призовий фонд конкурсу становить 30 мільйонів доларів. Змагання кине виклик інженерам і вченим зі всього світу. Це стимулюватиме їх розробляти недорогі роботи для дослідження космосу.

Part-Time Scientists вже отримала два проміжних призи під час розробки місяцеходу. Однак з потенціалом Audi буде значно простіше досягти Місяця.