Компанія Google отримала патент, який описує переносний пристрій, що буде проектувати панель управління і клавіатуру на різні частини тіла.

Про це повідомляє технологічний блог Quartz.

"Креслення, супроводжуючі патент, дають підставу припускати, що інженери Google придумали, як проектувати інформацію на долоню користувача. Мова йде про пристрій у формі окулярів: швидше за все, Google Glass", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Американці викликали японців на першу в історії битву роботів (відео)

Патент передбачає кілька варіантів клавіатури: тільки цифри, щоб набрати телефонний номер, або повний набір символів у звичній Qwerty-розкладці, щоб друкувати текст.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Розмір проекції може змінюватися в залежності від поверхні долоні. Клавіатура буде підлаштовуватися під рухи руки для максимальної зручності. При цьому, камера пристрою навчиться розрізняти, яку руку користувач вибрав в якості дисплея, а якою набирає текст, щоб не виникло плутанини.

"Даний винахід міг би вирішити проблему, з якою ще не впоралися жодні окуляри доповненої реальності. Поки взаємодіяти з окулярами - складна: причина того - невеликий розмір кнопок на самому пристрої і необхідність додатково використовувати смартфон", - відзначають автори блогу.

Представник Google в коментарі техноблогу застеріг авторів Quartz від того, щоб робити висновки про пристрій тільки на основі опублікованих патентів, і зазначив, що команда, "занурившись у креслення" працює над проектом.

Нагадаємо, 16 червня компанія запатентувала новий дизайн носимого пристрою у формі окулярів, який значно відрізнявся від оригінального прототипу Google Glass.

У новій версії дисплей і камера перемістилися на внутрішню сторону окулярів, зникла характерна для прототипу асиметрія, дужки стали однакової ширини, а лінія їх приєднання до лінз - плавною.

Продажі прототипу ркулярів доповненої реальності Glass Explorer Edition почалися у квітні 2013 року та завершилися 19 січня цього року.