Шведська компанія Saab представила найпередовіший у світі підводний човен типу "стелс". У режимі "привид" субмарина А26 практично невидима для радарів. Човен оснащений унікальним відсіком, який дозволяє водолазам залишати і повертатися на нього під водою.

Про це повідомляє Daily Mail.

Saab підписала мільярдний контракт на будівництво двох нових підводних човнів для військово-морських сил Швеції. Поставки А26 планують почати в 2022 році і завершити до 2024-го.

Читайте також: Надсучасний американський винищувач F-35 програв "собачі бої" старенькому F-16

Підводний човен має довжину 63 метри і шириною 6,4 метра. Він здатний перебувати під водою без необхідності доступу до атмосферного кисню протягом 18 днів. Екіпаж стандартний - 26 осіб.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Дизель-електричні підводні човни оснащені повітряно-незалежної руховою системою Kockums Stirling AIP для підвищення невидимості для радарів.

Saab також вказує на модульний дизайн A26, який полегшує і здешевлює модернізацію підводного човна.