Виробник спортивного одягу Adidas знайшов практичне застосування морському сміттю. Компанія представила прототип кросівок, повністю виготовлених з пластика з океану.

Про це повідомляє TechTimes.

Нове взуття пошите з кинутих в морі браконьєрських сіток, які виловили добровольці. Воно створена з використанням технології нульових відходів Primeknit.

Плетіння виключає появу відходів, оскільки немає необхідності вирізати візерунки, як у випадку взуття, виготовленого традиційним способом.

"Ми використовуємо тільки те, що нам потрібно, не створюючи відходи", - підкреслив представник Adidas Ерік Лідтке.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Продажі нової лінійки взуття з морських відходів почнуться вже цього року.

Поки в якості матеріалу поки будуть використовуватися тільки легкодоступні рибальські сітки та берегове сміття. Компанія каже, що не відчуває проблем з поставками матеріалу, який, на превеликий жаль, є в морі у великій кількості.

Читайте також: В Америці споруджуватимуть будинки з грибів

Мета проекту полягає не тільки в переробці сміття, але також у підвищенні обізнаності людей про проблему забруднення світового океану.

У майбутньому Adidas планує виготовляти з океанського пластику також спортивні футболки та інші предмети одягу.