Компанія Tesla зайнялася створенням нової моделі електрокара - компактного кросовера.

Про це повідомляє Autocar. Новинка отримала назву Model Y, а презентація запланована в 2018 році. Виробництво ж запустять в 2019 році.

Базою для кросовера стане платформа "бюджетного" електрокара Model 3. Від Model X автомобіль, імовірно позичить технічне рішення задніх дверей. Вони також будуть автоматичний відкриватися вгору.

Model Y також оснащуватимуть автопілотом нового покоління. Його система отримає вісім камер кругового огляду, 12 оновлених ультразвукових датчиків, модифікований радар і комп'ютер, який працюватиме ефективніше в 40 разів.

Кросовер в базовій версії зможе розганятися до "сотні" за шість секунд. На одному заряді акумулятора автомобіль зможе подолати 340 кілометрів. Ціна Tesla в базовому виконанні складе близько 37 тисяч доларів. Компанія планує в 2019 році випустити з конвеєра не менше 500 тисяч примірників нової моделі.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, японська автокомпанія Toyota представила свою модель безпілотного електромобіля.