Експериментальний безпілотний орбітальний літак X-37B успішно завершив свою місію й повернувся на базу США. Він виконував завдання протягом двох років.

Про це повідомляє ВВС. Літак повернувся 7 травня. Він приземлився на мисі Канаверал у Флориді. Ця злітна смуга призначалась для космічних шатлів і її не використовували з моменту закриття програми їх польотів.

Розвідник вивели на орбіту в травні 2015 року з мису Канаверал. У повітря його підняла ракета-носій "Атлас-5". Загалом розвідувальна місія тривала на орбіті майже 700 днів.

Літак був частиною експериментів сил швидкого реагування американських військово-повітряних сил, але більшість деталей місії суворо засекречені. Перед запуском розповідали, що безпілотник має протестувати новий іонний двигун. Це був вже четвертий запуск літака X-37B на орбіту, але остання місія була найдовшою.

Літак X-37 створили в 1999 році. Ззовні він має вигляд добре відомого космічного шатла. Спершу його планували використовувати для ремонту супутників. Згодом літак передали військовим, а всі місії з його участю засекретили.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Індія успішно запустила на орбіту власний супутник. Він зможе відстежувати погоду та попереджати стихійні лиха в регіоні.