Автомат із приготування кави приносить на місяць 1,8-2,5 тис. грн. залежно від розташування. Він окуповується за рік.

"Такі апарати вигідно ставити у кризу, бо на відміну від кавомобілів, кіосків та невеликих точок із продажу напоїв, не потрібно наймати продавця й платити йому зарплату. Немає ризику, що він крастиме виручку. Також вигода в тому, що кавовий автомат працює цілодобово без перерв", - говорить "Знай" Сергій Васьків, столичний підприємець, що має 10 кавових автоматів. Купив їх 4 роки тому.

Автомати із продажу кави ставлять у людних місцях – на зупинках, у підземних переходах неподалік офісних центрів.

"У таких місцях раджу купувати до них сталеву сітку або трубчатий захист. Це щоб вандали не попсували. У мене був один такий випадок неподалік метро Льва Толстого у Києві. На ремонт пристрою витратив більше тисячі. Після того розміщаю їх переважно при вході у супермаркети й офісні центри", - каже бізнесмен.

Середня вартість кавового автомату – 20-28 тис. грн. На щомісячне обслуговування потрібно 1000-1200 грн. Це ці гроші купують каву, воду, сухе молоко, стаканчики, мішалки. Власники цих пристроїв реєструються як підприємці другої групи, сплачують щомісяця 667 грн податків.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ще потрібно платити за електроенергію десь 300 гривень та за оренду місця. Треба обирати місце, де вдень матимете 40-60 потенційних покупців. Якщо із них 15-20 куплять кави, прибутковість автомату забезпечена. Матимете 2000-2200 чистого прибутку на місць", - розповідає Сергій Васьків.

Матеріал за темою На "ватному бізнесі" заробляють 600 гривень у день

На його думку, варто мати щонайменше 7-10 автоматів, аби отримувати стабільний прибуток.

"У якійсь європейській країні можна мати й два-три автомати в одному місці й роками отримувати стабільний прибуток. У нас так не буває. Як тільки ставиш один апарат, через місяць до нього приїжджає кавомобіль і відбирає клієнтів. В іншому місці починають незаплановане будівництво і людям незручно ходити за кавою. У третій точці організовують несанкціоновану торгівлю, й автомата ніхто не помічає. Тому завдяки великій кількості апаратів можна компенсовувати збитки від малих продажів".