Фото: Саїд Гуцерієв

Одним з головних акціонерів, що купили українську філія російського Сбербанку, є громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Він керував російським БинБанком. Відомо, що Саїд – син голови ради директорів "Роснафти" Михайла Гуцерієва.

За словами Саїда, українська "донька" установи має хорошу інфраструктуру. Він заявив, що всі учасники вигідно інвестували, придбавши російський філія фінустанови.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Також наголошується, що керівництво латвійського Norvik Вапка хоче скоротити поширеність на російському банківському ринку, що в майбутньому повинно підняти ефективність інвестицій і прибрати політичні ризики. Акціонером від цієї установи виступив Григорій Гусельников.

На його думку, угода про купівлю стане новим витком розвитку у фінансовій системі України. Гусельников є мажоритарним акціонером латвійського установи (No8 серед найбільших світових банків) з 2014 року.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", рішення про продаж української філії Сбербанку було оприлюднено 27 березня. Основними покупцями є Norvik Вапка і білоруська приватна компанія.