Киянам запропонують нову систему оплати проїзду у метро – незабаром буде достатньо мати смартфон та встановити спеціальний безготівковий гаманець.

Про це повідомляє "Київський метрополітен" у Twitter.

Відповідну платіжну систему вже презентували представники компанії Mastercard. Цифрова платформа забезпечить розрахунок на основі POS-терміналів та мобільного пристрою.

Передбачається, що новий електронний гаманець формату NFC зможуть встановити власники Android 4.4 KitKat, якщо програмне забезпечення обладнане спеціальним чіпом. Активується система за допомогою додатку, що дозволяє сплачувати не тільки за поїздки у підземці, а й за послуги парковки та АЗС. Пізніше таку новинку можуть запровадити у всіх видах громадського транспорту Києва.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що переглянути вартість проїзду у київському метро пропонують мешканці міста. Ініціатори проекту відзначають, що кожен пасажир повинен вносити кошти в залежності від кількості станцій, які збирається проїхати, а також пересадок на іншу гілку.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще