Київські правоохоронці викрили мережу ломбардів, в яких приймали та реалізовували крадені речі. У поліції є підстави вважати, що працівники установ співпрацювали із зловмисниками.

Про це повідомили у пре-службі Національної поліції у Києві.

Досудове розслідування встановило, що у цілодобових ломбардах приймали побутову техніку, вироби з дорогоцінних металів і хутра та інші речі, попередньо знаючи про їхнє злочинне походження. У разі, якщо позичальник не повертав гроші, товар продавали усім охочим.

Слідчі отримали дозвіл на проведення 14 обшуків за різними адресами. З приміщень вилучили велику кількість мобільних телефонів, відеореєстраторів, кухонної техніки, велосипедів, коштовностей, електроінструментів, а також антикварних предметів, старовинних ікон і картин.

Правоохоронці розпочали перевірку номерних знаків техніки, щоб виявити, чи знаходяться вони у розшуку. Крім того, встановлюються особи, що регулярно здавали речі у ломбард, - вони можуть бути причетними до інших злочинів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

За цією справою розпочали кримінальне провадження за фактом зберігання та збуту майна, отриманого злочинним шляхом, а також пособництво у вчиненні крадіжки з проникненням в житло.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в одному з київських будинків грабіжник підрізав підлітка та втік з місця злочину.