У ніч на 27 січня на київській Троєщині горіла церква. Дерев'яний храм мученика Трифона належить Українській православній церкві Московського патріархату. Знаходиться на перетині вул. Електротехнічна та Сабурова неподалік від торгового центру "Метро".

Місцеві жителі кажуть, що пожежа почалась близько другої години ночі. "Ми отримали виклик від свідків о 1.43 ночі. Поруч є автозаправка та стоянка, певно вони й телефонували. Бо в храмі на той час нікого не було. Пожежу повністю загасили близько 3-ї ночі. Хтось підпалив шини біля тильної стіни храму. Вогнем пошкодило, окрім будівлі, купол, дерев'яний хрест та декілька ікон", - сказала нам речник держслужби з надзвичайних ситуацій Києва Світлана Водолага.

В міліції кажуть, що відкрили кримінальне провадження за статтею "умисний підпал". "На місці залишилась недогоріла шина. Зараз експерти та оперативники з'ясовують всі деталі злочину", - пояснила прес-офіцер Деснянського райвідділку міліції Юлія Приймак.

Запах паленого досі відчувається по усьому масиву. Майже так само минулої ночі горів дерев'яний храм Московського патріархату в Бабиному Яру.

"26 січня о 4-00 годині ранку сталася чергова спроба підпалу храму "Всіх скорботних Радість" у Бабиному Яру. Охоронець храму почув сильні вибухи і побачив зарево полум'я", - кажуть в УПЦ МП. Додають, що хтось кинув 6 пляшок із запальною сумішшю, з яких 3 не загорілися. Внаслідок, була пошкоджена вівтарна частина храму. В Держслужбі з надзвичайних ситуацій уточнюють, що гасити пожежу їх не викликали. "Охоронці самі впорались, мали вогнегасники", - сказала Водолага.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще