У столиці зафіксували удвічі більше випадків харчових отруєнь в порівнянні з минулим роком.

Про це журналістам ЗМІ розповіли в департаменті здоров'я КМДА.

"Кількість гострих кишкових захворювань збільшилася в два рази в порівнянні з минулим роком. Ми радимо громадянам не купувати швидкопсувні продукти на стихійних ринках. Особливо молоко, м'ясо, яйця. І отоварюватися в місцях, де продукція проходить перевірку співробітниками СЕС", - заявив головний санлікар Києва Олег Рубан.

Крім того, вперше за кілька років у столиці зафіксували випадки зараження смертельно небезпечною інфекцією - ботулізмом. Ця важка токсикоінфекційна хвороба вражає нервову систему і спинний мозок.

Читайте також: Під Києвом 60 тисяч свиней усиплять через африканську чуму

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Постраждалих шість чоловік. Вони проходять лікування в реанімаціях столичних поліклінік. При виявленні таких симптомів як м'язова слабкість, порушення дихання, блювота - людям потрібно терміново звертатися до медиків і не займатися самолікуванням", - повідомили в департаменті.

Як з'ясувалося, жителі столиці заразилися від вжитих консервів і яєць. За фактом кожного зараження санепідстанція проводить окреме розслідування.

"Кількість кишкових інфекцій зросла через аномальну спеку, яка цього року утримується довгий час. І, звичайно ж, через порушення правил зберігання продуктів. Люди купують багато продуктів на стихійних ринках, мабуть, щоб заощадити кошти", - зазначила головний інфекціоніст Києва Тетяна Єгорова.