У Свердловській області навчальні заклади отримали наказ від міністерства освіти про вилучення підручників історії, які були видані інститутом "Открытое общество". Точніше цей наказ стосувався підручників під редакцією британських вчених Ентоні Бівора та Джона Кігана.

Про це повідомляє Екатеринбург Он-лайн

В обласному управлінні цю інформацію підтвердили та додали, що щороку перед новим навчальним роком бібліотечні фонди загальноосвітніх шкіл та училищ проходять ретельну перевірку.

"У рік 70-річчя Великої Перемоги особлива увага приділяється літературі, що містить інформацію про Велику Вітчизняну війну. Багато вчених-істориків, російські та зарубіжні експерти, вважають, що книги таких авторів, як Джон Кіган і Ентоні Бівор, помилково трактують інформацію про події Другої світової війни, суперечать історичним документам, просякнуті пропагандистськими стереотипами нацизму."

Читайте також: На забезпечення шкіл підручниками виділять 180 млн грн - АП

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Найвідоміші книги Ентоні Бівора - "Падіння Берліна" та "Сталінград" містять сюжети жорстокості радянських військових по відношенню до німців. Також у книжках стверджується, що радянські солдати масово гвалтували німецьких жінок.